utorak, 25. kolovoza 2015.

Sladoled od banana - step by step

 

  Potrebni sastojci (za cca 8 sladoleda na štapiću):

  • 3 smrznute banane nasjeckane na komadiće
  • 200 g malina
  • 3 žlice meda od bagrema/agava sirupa
  • 2 žlice kakaa u prahu

Postupak izrade:

  1. Prvo pripremite bijeli sloj od dvije banane. Banane izvadite iz zamrzivača i pustite ih 10-ak minuta na sobnoj temperaturi. Stavite ih potom u blender i blendajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesa bi trebala biti kremaste strukture. Rasporedite smjesu u kalupe do 1/3. Kalupe stavite u hladnjak dok pripremate čokoladni sloj.
  2. Za čokoladni sloj, u blenderu izblendajte jednu bananu, dvije žlice kakaa u prahu i jednu žlicu meda ili agava sirupa. Smjesu izlijte do 2/3 kalupa, na dio od banane, pa zamrznite dok ne pripremite smjesu od malina.
  3. Za voćni sloj od malina, izblendajte 200 g malina i žlicu meda. Ukoliko vam se smjesa čini pregusta dodajte 3-4 žlice vode. Gotovu smjesu potom izlijte u preostali dio kalupa. U kalupe ubodite drvene štapiće.
  4. Sladolede je potrebno držati u zamrzivaču najmanje 4 h prije nego li ih izvadite iz kalupa i poslužite.
U slast!









Nema komentara:

Objavi komentar