Stranice

ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Ultra čokoladni brownie


Ovaj sirovi brownie kolačić  je zaista spreman u tren oka. Ne morate slijepo slijediti ovaj recept jer med možete zamjeniti nekim drugim zaslađivačem, bademovo brašno nekim drugim brašnom. Jednostavno se spremaju, dvostruko su čokoladni, bogati su nutritivno, ukusni, a bez jaja, pečenja i dodatnih šećera i aditiva.




Potrebni sastojci za 9 kolačića:

Mokri sastojci:
  • ​130 g datulja
  • 1 žličica vanilije ekstrakta
Suhi sastojci:
  • 65 g bademovog brašna
  • 30 g sirovog kakao praha
  • 30 g mljevenih tostiranih lješnjaka
  • prstohvat soli
Za čokoladnu glazuru:
  • 80 g meda/agava ili javorovog sirupa
  • 20 g sirovog kakao praha
  • 2 žlice domaćeg maslaca od badema (ili maslaca od sjemenki suncokreta i lješnjaka ili kakao maslaca)

Postupak izrade:

Sve suhe sastojke pomiješajte u kuhinjskom robotu, pa dodajte i datulje i ekstrakt vanilije. Morate dobiti ljepljivo tijesto koje utisnete na papir za pečenje koji ste stavili u manji kalup otprilike 13x13 cm. 
Pripremite glazuru tako što ćete pomiješati sve sastojke u zdjelici na laganoj vatri i preliti preko "brownie tijesta". Kalup stavite u hladnjak na hlađenje nekoliko sati ili zamrznite na poal sata, pa nakon toga izvadite i režite kocke jednake veličine i poslužite. Ovaj kolačić će se svidjeti ma baš svima, a djeci ponajviše :-)







Nema komentara:

Objavi komentar