Stranice

ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Kocke od bundeve i griza


Bundeve imamo i previše. Ovo je način na koji se dobar dio može utrošiti, a da je slatko, zdravo i ukusno. Ovaj kolač se jede bez grižnje savjesti, možete ga ponuditi djeci, i za doručak i za večeru i za užinu.
Potrebni sastojci za jedan pleh (34x38 cm):


  • 1 kg naribane bundeve hokaido ili neke druge
  • 100 g griza
  • 100 g grožđica
  • 0,4 L vode
  • 2 žlice meda ili 2 žlice šećera kokosovog cvijeta
  • 1 jaje 
  • 80 ml kiselog vrhnja
  • šaka tostiranih lješnjaka ili badema
  • 3 kore lisnatog tijesta

Postupak izrade:

  1. Bundevu naribajte i stavite  u veliku posudu.
  2. Upalite pećnicu na 200°C. Tepsiju za pečenje obložite korama lisnatog tijesta. 
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte naribanu bundevu, vodu, griz, grožđice i med. Dodajte jaje sa kiselim vrhnjem. Smjesu polako izlijte na kore.
  4. Kolač stavite peći na 30-ak minuta, pa ga potom izvadite i posipajte tostiranim lješnjacima ili bademima.  Kolač vratite u pećnicu i pecite još 10 ak minuta na temperaturi od 200°C. Ohladite i poslužite!

Nema komentara:

Objavi komentar