Bundeve imamo i previše. Ovo je način na koji se dobar dio može utrošiti, a da je slatko, zdravo i ukusno. Ovaj kolač se jede bez grižnje savjesti, možete ga ponuditi djeci, i za doručak i za večeru i za užinu.
Potrebni sastojci za jedan pleh (34x38 cm):
- 1 kg naribane bundeve hokaido ili neke druge
- 100 g griza
- 100 g grožđica
- 0,4 L vode
- 2 žlice meda ili 2 žlice šećera kokosovog cvijeta
- 1 jaje
- 80 ml kiselog vrhnja
- šaka tostiranih lješnjaka ili badema
- 3 kore lisnatog tijesta
Postupak izrade:
- Bundevu naribajte i stavite u veliku posudu.
- Upalite pećnicu na 200°C. Tepsiju za pečenje obložite korama lisnatog tijesta.
- U velikoj zdjeli pomiješajte naribanu bundevu, vodu, griz, grožđice i med. Dodajte jaje sa kiselim vrhnjem. Smjesu polako izlijte na kore.
- Kolač stavite peći na 30-ak minuta, pa ga potom izvadite i posipajte tostiranim lješnjacima ili bademima. Kolač vratite u pećnicu i pecite još 10 ak minuta na temperaturi od 200°C. Ohladite i poslužite!
Nema komentara:
Objavi komentar