Stranice

srijeda, 8. studenoga 2017.

Vege verzija fish and chipsa s karfiolom


Čips&fish je popularno englesko jelo koje spada u kategoriju brze hrane.
Ako ste ljubitelj ovog popularnog jela sigurno će vas razveseliti vijest da ga možete pripremiti i u zdravoj varijanti.

Karfiol u ovom receptu zamjenjuje ribu, a umjesto jaja koriste se chia sjemenke. "Riba od karfiola" priprema se brzo i jednostavno.
Dodajte tome pečene krumpiriće - i vrlo ukusno i originalno jelo je gotovo!

Sastojci (za cca 25 komada):
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 cvjetača/karfiol (600 g)
  • 1 manja tikvica (100 g)
  • 120 g bademovog brašna
  • 1 x zamjena za jaje*
  • 120 g svježe skute
  • sok jednog limuna
  • pola žličice soli
* Izrada chia jajeta 
pomiješajte 1 jušnu žlicu mljevenih chia sjemenki s 3 jušne žlice vode i ostavite u hladnjaku 15 minuta da se formira gelasta smjesa.

Priprema:
  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite plitku tepsiju papirom za pečenje.
     
  2. Zagrijte na laganoj vatri ulje te mu dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak. Pirjajte oko 15 minuta dok luk ne omekša. Kada je gotovo, stavite sa strane. 
     
  3. Grubo nasjeckajte karfiol, stavite ga u multipraktik i blendajte dok ne dobijete teksturu sličnu mrvicama kruha. Naribajte tikvicu, posolite te iscijedite višak vode. 
     
  4. U većoj posudi pomiješajte redom zamjenu za jaja, pirjani luk, tikvicu, cvjetaču i ostatak sastojaka (brašno, sol, limun i skutu)
     
  5. Uz pomoć dvije žlice oblikujte tijesto u kuglice.
     
  6. Tako formirane kuglice stavite na papir jednu pored druge i pecite ih do 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.











Nema komentara:

Objavi komentar