subota, 30. travnja 2016.

Maslac od badema by Blendtec TWISTER POSUDA




Potrebni sastojci:

  • 2 šalice tostiranih badema
  • 1 žličica cimeta
  •  1/2 žličice soli
  • 2 žlice meda

Postupak izrade:

  1.  Bademe prethodno tostirajte kratko na vrućoj vrtavi ili u pećnici 15-ak minuta na temperaturi od 160°C. 
  2.  U blender TWISTER POSUDU ubacite bademe i  miksajte dok ne dobijete gotovu tekuću teksturu. Ne brinite, maslac će se stajanjem stisnuti.
  3. Dodajte sol, cimet i med, pa blendajte još 30-ak sekundi dok se začini ne povežu!
  4. Maslac pohranite u steriliziranim staklenkama na sobnoj temperaturi. Poslužite uz graham ili obične krekere, komadiće jabuka, perece ili umiješajte u jutarnju zobenu kašu ili uvaljajte komadiće banane u maslac , pa ih zaledite kako biste dobili zamrznute "banana pops".

Nema komentara:

Objavi komentar