petak, 13. studenoga 2015.

Domaći namaz od lješnjaka - nutela na moj način!


 Zamislite finu domaću Nutellu koja ne sadrži šećer. Odlično zvuči, zar ne?
I vi sami možete napraviti ovu poslasticu. Jednostavna je i brza za pripremu. Sve što vam treba su lješnjaci, kakao i još nekoliko sastojaka koje sigurno imate pri ruci. Lješnjaci će pomoći u jačanju organizma dok će kakao poboljšati raspoloženje. Ovaj namaz možete upotrebiti uz palačinke ili u pripremi kolača. Biti će omiljen kod mlađih članova obitelji, a jednako će u njemu uživati i stariji ukućani.
 

Sastojci za jednu teglicu:

  • 240 g tostiranih lješnjaka
  • 3 jušne žlice meda
  • 3 jušne žlice organskog kakaa
  • 120 ml rižinog mlijeka (ili zobeno, kokosovo, lješnjakovo, bademovo)
  • 2 jušne žlice arome vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Lješnjake tostirajte 15 minuta u pećnici na temperaturi 180 °C.
  2.  Oljuštite ih suhom krpom.
  3. U blender ili multipraktik ubacite prvo lješnjake, a zatim i sve ostale sastojke.
  4. Miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete kremasti namaz.
  5. Čuvajte u hladnjaku dok ne pojedete!



Nema komentara:

Objavi komentar