petak, 14. studenoga 2014.

Bezglutenski slatki kolač od bundeve i kakaa


 Ovaj kolač spada u domenu slatkog čokoladnog kruha koji se reže na šnite i jede ujutro uz čoko napitak, čaj ili kavu i domaću marmeladu ili uz popodnevnu čajanku.

Potrebi sastojci za kolač:
  • 200 g mljevenih badema
  • 2 žlice rogača u prahu
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 300 g pirea od pečene bundeve
  • 1 jaje
  • 1 žlica otopljenog kokosovog maslaca
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice džema od jabuke
  • cimet
  • kardamom, pola žličice
  • 120 g grožđica
Postupak izrade:
  1. Sve suhe sastojke pomiješajte, pa dodajte začine i sol.
  2. Umutite posebno jedno jaje sa medom, žlicom otopljenog kokosovog maslaca i džemom od jabuka. Smjesi dodajte pire od pečene bundeve.
  3. Isperite dobro grožđice, pa ih dodajte, mokroj smjesi.
  4. Sve sastojke potom sjedinite.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 min.


Nema komentara:

Objavi komentar