petak, 5. rujna 2014.

Nepečeni brownies sa kakaom i marelicama


 Ne valja robovati trendovima, nikakvim i nikada, no dobro je ponekad preuzeti, potražiti ili primijeniti djelić nečega novog.. Pogotovo ako vam se svidi. Tako je mene oduševila ova nepečena, "raw" verzija popularnog brownie kolača. Tradicionalni američki kolač jednostavne izvedbe, koji se razlikuje po osebujnim dodacima kao što su orasi, indijski oraščići, bademi, jabuke ili slično.


Potrebni sastojci za kolačiće:
  • 100 g badema/ili neko dugo orašasto voće
  • 100 g oraha/ili neko dugo orašasto voće
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 150 g datulja
  • 100 g sušenih marelica
  • 2 žlice agava sirupa ili meda
  • 2 žlice kokosovog ulja/ili ghee
  • 2 žlice kakaa
  • 40 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • mahuna vanilije 
  • voda po potrebi

 Postupak izrade:
  1. Preko noći natopite bademe i orahe kako bi omekšali i bili podatniji za miksanje u multipraktiku.
  2. Zatim sve sastojke izblendajte u blenderu ili multipraktiku. Dodajte vode radi lakšeg mješanja. Ja sam dodala cca 1, 1 i po dcl. Voda nije ključna, pa ukoliko imate vrhunski blender ne morate ju dodavati.
  3. Smjesu koju ste dobili utisnite u željenu tepsiju ili kalup, pa stavite u frižider da odstoji nekoliko sati.
  4.  Kod posluživanja kolačić je efektno izrezati na manje kockice i posuti kakaom u prahu! Uživajte zaista bez grižnje savjesti!




Nema komentara:

Objavi komentar