četvrtak, 24. srpnja 2014.

Juha od tikvica






 Potrebi sastojci:
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 mrkve
  • peršin
  • sol
  • kopar
  • voda
  •  maslinovo ulje

Postupak izrade:

Na malo maslinova ulja, u loncu popirjajte sitno sjeckane tikvice i mrkvu. Kada mrkva malo omekša, dodatjte vodu (oko 7 dcl), peršin, kopar i sol. Pustite da se kuha na srednje jakoj vatri oko 20-ak minuta dok mrkva nije u potpunosti omekšala. Tikvice bi također trebale biti kuhane. Izvadite nekoliko kockica mrkve vani, a ostatak mrkve i tikvica štapnim mikesom izmiksajte. Ostatak mrkve vratite u zdjelu i pustite još malo na laganoj vatri kuhati da se svi okusi u potpunosti prožmu. Juhu možete poslužiti uz kap maslinova ulja i komadić nekog finog kruščića ili bruschetta.

Nema komentara:

Objavi komentar