srijeda, 2. srpnja 2014.

Cheesecake od malina i sira





Potrebni sastojci za podlogu od keksa (kalup 20 cm):
  • 180 - 200 gr HIT keksa ( vi možete koristiti i neke druge, Grancereale, Petit Beurre, Oreo, Digestive, Speculas, Moto, Plazma, svi su oni izrazito zahvalni za podloge cheecsecake-ova)
  • 1 žlica maslaca od kokosa
  • 1 žličica agava sirupa ili meda da se smjesa poveže
 
Potrebni sastojci za kremu od sira sa malinama:
  • 400 gr krem sira ( ja sam koristila od Vindije Vivis, možete i ABC krem sir, skutu, Philadelphia namaz, Mascarpone..)
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice meda ili agava sirupa
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličicu  burbon vanilin šećera ili mahuna vanilije
  • šaka trešanja narezanih na komadiće
  • jedna mjerica svježih malina
  • šećer za posipanje


Postupak izrade:
  1. Za podlogu, kekse sameljite u multipraktiku ili ih možete smrviti sa staklenom posudom tako da ih prvo stavite u vrećicu za zamrzavanje i onda prolazite preko njih ili pak u mužaru. Keksima dodajte 1 žlicu maslaca od kokosa i agavin sirup i sve dobro promiješajte u jednoličnu smjesu. 
  2.  Podloga od keksa može se razlikovati od recepta do recepta. Možete raditi s Digestive keksima, Grancereale, ali i s mješavinom Speculaas i Petit Beurre keksa ili prema receptu i želji. To je vaš izbor i stvar ukusa i volje određenog trenutka. Neće pogriješiti kojeg god za favorita da odaberete. Smjesu utisnite u kalup kojeg ste postavili na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu.
  3. Za kremu, izradite malo sir pjenjačom, dodajte mu vanilin šećer, burbon vanilin šećer i tri žlivca agava sirupa. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, pa ga dodajte smjesi sa sirom i sve dobro promiješajte. Na kraju umiješajte i narezane trešnje. 
  4. Torte i kolači od sira mogu se raditi i s ricottom, svježim sirom i nekim drugim vrstama ali ako želite kremastu tortu ili kolač tada je to krem sir, odnosno sirni namaz.
  5. Posložite torticu! Na podlogu od keksa stavite pola cheese kreme, pa utisnite po cijeloj površini maline. Tortu završite još jednim dijelom kreme od sira i da vrh poslažite svježe maline. Po želji možete posuti šećerom u prahu.
*ukoliko želite možete koristiti želatinu u vrećici da bi vam torta bila čvršća. U tom slučaju vam je potrebno pola vrećice. Želatinu pripremite prema uputsvu, kada nabubri, rastopite ju na laganoj vatri i dodajte joj dvije žlice kreme od sira i promiješajte i sve skupa umiješajte u cheese  kremu.



Nema komentara:

Objavi komentar